Leírás
A perui indiánok több mint 10000 éve ismerték már a bab termesztés rejtelmeit. Az első babimport nem sokkal Amerika felfedezése után jött be Európába. Azóta fontos része az egészséges táplálkozásnak. Mi több, az 500 termesztett fajta közül egyik sem tartalmaz glutént. Az érett tarkabab piros, barna és fekete színű. Az elkészítés során a fűszeres ízesítés nem keményíti meg a babot, ezáltal ideális alap a chili con carne-hez. Ízesítheti a bab ételeket fűszerekkel, különösen a bazsalikom, a majoránna és a kakukkfű illik hozzá a legjobban.
Számított tápanyagértékek – 100g:
Energia (kJ) : 1441
Energia (kcal) : 339
Zsír (g) : 1.2
ebből telített zsírsavak (g) : 0.1
Szénhidrát (g) : 59
ebből cukor (g) : 4.1
Élelmi rost (g) : 3.7
Fehérje (g) : 21
Só (g) : 0.05
További információ
Tömeg | 0.45 kg |
---|