Leírás
A kifli szavunkat a németből vettük át – „Kipfel”, ami azonban a latin „cippus” szóból származik. Jelentése „cölöp, karó”, valószínű a péksütemény formájára utal. A JÓkenyér kiflik – így óriás változata is – hagyományos tejes tésztából készülnek, saját kovásszal és hosszú érlelési technológiával. Kinyújtás után, felgöngyöljük, és félhold alakúra formázzuk a tésztát. A tészta hosszadalmas pihentetése nem csupán azt eredményezi, hogy kellően össze tudnak érni az ízek, de többek között ennek köszönhető az is, hogy az így készült finomság tovább friss marad. A JÓkenyér óriás kifliből igazán „emberes” szendvics készíthető!
Összetevők:
– Búzaliszt (BL55)*
– Ivóvíz
– Búzakovász*
– Búzaliszt (BL112)*
– Sovány tejpor*
– Tengeri só
– Napraforgóolaj
– Élesztő
– Kristálycukor
– Búza előtészta*
Számított tápanyagértékek – 100g:
Energia (kJ) : 283
Energia (kcal) : 1199
Zsír (g) : 2.3
ebből telített zsírsavak (g) : 0.5
Szénhidrát (g) : 54.1
ebből cukor (g) : 2.1
Élelmi rost (g) : 2.6
Fehérje (g) : 10.2
Só (g) : 1.5
További információ
Tömeg | 0.26 kg |
---|