Leírás
Bodzavirág (Sambucus nigra), népies neve: bocfa, csete. A magyar néphit változatos tulajdonságokkal ruházza fel. Fájából síp, furulya készíthető. Gyakori étel volt a palacsintával kirántott virág. A tavaszi íz, illatkavalkád megkerülhetetlen eleme. Bodza virágából készített szörp régen és még ma is fellelhető a háziasszonyok polcán.
Összetevők:
– Cukor
– Ivóvíz
– 10% bodzavirág kivonat
– Méz 2%
– Étkezési sav: citromsav
– Természetes aroma
– Vízben oldható szárazanyag-tartalom: min. 66,5 ref.%
Számított tápanyagértékek – 100g:
Energia (kJ) : 1483
Energia (kcal) : 349
Zsír (g) : 0.5
ebből telített zsírsavak (g) : 0.1
Szénhidrát (g) : 86
ebből cukor (g) : 86
Fehérje (g) : 0.5
Só (g) : 0.01
További információ
Tömeg | 0.955 kg |
---|