Leírás
A málna (Rubus idaeus), népies magyar neve a boldogasszony csipkéje. Már az ókorban is kedvelték. a középkorban elsősorban kolostorokban foglalkoztak termesztésével. A rózsafélék családjába tartozó növény nagyon népszerű. Gyümölcse nagyon sokrétűen hasznosítható, akár nyersen, akár gyümölcsleves, sütemény, joghurt, szörp vagy lekvár formájában is.
Összetevők:
– Cukor
– Málnalé (málnalé sűrítményből)*
– Méz*
– Étkezési sav: citromsav
– Természetes aroma
– *100 g szörp előállításához 53 g málnalének megfelelő málnalé sűrítményt és 2 g mézet használtunk fel
Számított tápanyagértékek – 100g:
Energia (kJ) : 1449
Energia (kcal) : 341
Zsír (g) : 0.5
ebből telített zsírsavak (g) : 0.1
Szénhidrát (g) : 83
ebből cukor (g) : 83
Fehérje (g) : 0.5
Só (g) : 0.01
További információ
Tömeg | 0.95 kg |
---|