Ez sütőtökös csirke recept tökéletes választás az őszi estékhez. A tök édes íze és a fűszeres csirkecombok remekül kiegészítik egymást, ráadásul az elkészítése is egyszerű és gyors.

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 1 kg sütőtök
  • 2 közepes hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1 teáskanál paprika
  • 1 teáskanál rozmaring (friss vagy szárított)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál méz
  • 1 citrom
  • 500 ml csirke alaplé

Elkészítés

A csirkecombokat alaposan bedörzsöljük a sóval, borssal, paprikával, rozmaringgal, kakukkfűvel és egy pici mézzel.

A sütőtököt felkockázzuk és egy nagy hőálló tálban összeverjük a vékonyra szeletelt hagymával és a zúzott fokhagymával. Meglocsoljuk olívaolajjal és jól összeforgatjuk, majd a zöldségek tetejére helyezzük a fűszeres csirkecombokat.

Ráfacsarjuk a citrom levét és ráöntjük a csirke alaplevet, majd alufóliával lefedjük és 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Ezután eltávolítjuk a fóliát és még további 20-30 percig sütjük, amíg a csirke bőre jó ropogósra sül.

Melegen tálaljuk, kínálhatjuk egy egyszerű zöldsalátával vagy friss kenyérrel.

Ez a sütőtökös csirke nemcsak finom, hanem tápláló is. Az ősz színeit és ízeit megjeleníti, és biztosan elnyeri a család és barátok tetszését. Próbáld ki, és élvezd az őszi ízek varázsát!

Minden hozzávalót megtalálsz üzleteinkben vagy a Coopshop-on.