A Valentin-nap a szerelem és a romantikus gesztusok ünnepe, amelyet egy finom, házi készítésű desszerttel még emlékezetesebbé tehetsz. Ha valami gyors, mégis különleges édességet keresel, amellyel elkápráztathatod a párodat, akkor az epres mascarponés pohárkrém a tökéletes választás! Krémes, lágy és ellenállhatatlanul gyümölcsös – épp, mint a szerelem maga.

Epres mascarponés pohárkrém recept

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml habtejszín (hideg)
  • 50 g porcukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 250 g friss eper
  • 8 db babapiskóta (vagy keksz)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz vagy cukor (az eperhez)

Elkészítés:

Az epreket megtisztítjuk és feldaraboljuk, majd összeturmixoljuk a citromlével és a mézzel (vagy cukorral), hogy egy gyümölcsös pürét kapjunk.

A hideg habtejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.

A poharak aljára tördeljük a babapiskótát és meglocsoljuk egy kis eperpürével. Rákanalazzuk a mascarponés krémet, majd ismét egy réteg eperpüré jön, és végül mascarponekrémmel zárjuk.

A tetejére friss eperszeleteket és egy kis reszelt fehércsokit szórhatunk. Legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

 

Nálunk minden hozzávalót megtalálsz ehhez a nagyszerű desszerthez. Készítsd el szerelmednek, és ünnepeljétek együtt az édes pillanatokat!