Leírás
A perui indiánok több mint 10 000 éve ismerték már a bab termesztés rejtelmeit. Az első babimport nem sokkal Amerika felfedezése után jött be Európába. Mi több, az 500 termesztett fajta közül egyik sem tartalmaz glutént. A fehérbab – legyen az kis vagy nagyméretű – főzés során puha állagú és ízletes lesz. A fehérbab tökéletesen illik vegyes salátákba és levesekbe. A bab ételeket ízesítheti fűszerekkel, különösen a bazsalikom, a majoránna és a kakukkfű illik hozzá leginkább.
Számított tápanyagértékek – 100g:
Energia (kJ) : 1453
Energia (kcal) : 342
Zsír (g) : 1.2
ebből telített zsírsavak (g) : 0.2
Szénhidrát (g) : 57
ebből cukor (g) : 5.1
Élelmi rost (g) : 5.5
Fehérje (g) : 23
Só (g) : 0.03
További információ
Tömeg | 0.505 kg |
---|