Ez sütőtökös csirke recept tökéletes választás az őszi estékhez. A tök édes íze és a fűszeres csirkecombok remekül kiegészítik egymást, ráadásul az elkészítése is egyszerű és gyors.
Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- 1 kg sütőtök
- 2 közepes hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1/2 teáskanál bors
- 1 teáskanál paprika
- 1 teáskanál rozmaring (friss vagy szárított)
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 evőkanál méz
- 1 citrom
- 500 ml csirke alaplé
Elkészítés
A csirkecombokat alaposan bedörzsöljük a sóval, borssal, paprikával, rozmaringgal, kakukkfűvel és egy pici mézzel.
A sütőtököt felkockázzuk és egy nagy hőálló tálban összeverjük a vékonyra szeletelt hagymával és a zúzott fokhagymával. Meglocsoljuk olívaolajjal és jól összeforgatjuk, majd a zöldségek tetejére helyezzük a fűszeres csirkecombokat.
Ráfacsarjuk a citrom levét és ráöntjük a csirke alaplevet, majd alufóliával lefedjük és 200 °C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ezután eltávolítjuk a fóliát és még további 20-30 percig sütjük, amíg a csirke bőre jó ropogósra sül.
Melegen tálaljuk, kínálhatjuk egy egyszerű zöldsalátával vagy friss kenyérrel.
Ez a sütőtökös csirke nemcsak finom, hanem tápláló is. Az ősz színeit és ízeit megjeleníti, és biztosan elnyeri a család és barátok tetszését. Próbáld ki, és élvezd az őszi ízek varázsát!
Minden hozzávalót megtalálsz üzleteinkben vagy a Coopshop-on.