Leírás
Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az igazi, jó minőségű csokoládé, illetve kakaó a fenséges íz mellett egészséget szolgáló polifenolokat, köztük flavonoidokat tartalmaz. A polifenol vegyületek (amelyek a vörösborban, teában, almában, narancsban és különböző zöldségekben találhatók meg) a szervezetben természetes antioxidánsként működnek, így védelmet nyújtanak a szabadgyökök által okozott károsodások és betegségek ellen. Ebből a szempontból a magasabb kakaópor, vagy – kizárólag a földi kakaóbabból előállított – kakaólé tartalmú keserű csokoládék nyújtják a legtöbb előnyt. 50 g keserű csokoládé annyi fenol vegyületet tartalmaz, mint 1,5 deciliter vörösbor, ami jelentős mennyiségnek számít. A Jókenyér csokis zsemle az édesszájúak kelt kalácsa piciben.
Összetevők:
– Búzaliszt (BL55)*
– Ivóvíz
– Csokoládé lencse*
– Vaj*
– Teljes tojáslé*
– Kristálycukor
– Sovány tejpor*
– Élesztő
– Búza előtészta*
– Tengeri só
– Felhasznált gabonák: búza
Számított tápanyagértékek – 100g:
Energia (kJ) : 1543
Energia (kcal) : 367
Zsír (g) : 11.67
ebből telített zsírsavak (g) : 0.32
Szénhidrát (g) : 55.71
ebből cukor (g) : 9.34
Élelmi rost (g) : 2.12
Fehérje (g) : 8.68
Só (g) : 0.92
További információ
Tömeg | 0.07 kg |
---|