Leírás
Az eritritol természetes cukoralkohol. Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. 160°C-ig nem veszíti el édes ízét, és nincs utóíze.
Nagy része gyorsan felszívódik a vékonybélben, így nincs puffasztó és hashajtó hatása, mint más cukoralkoholoknak. A felszívódott mennyiségnek több mint 90%-a változatlan formában távozik a szervezetből, emiatt energiatartalma igen csekély. Az inzulintermelésre gyakorolt hatása rendkívül alacsony, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják.
A többi cukoralkoholhoz hasonlóan nem okoz fogszuvasodást, mert a szájban található baktériumok nem tudják feldolgozni. Candida diétások is fogyaszthatják. Édeskés-savanykás, nem fűszeres élelmiszerekben kiváló ízfokozó hatással bír.
A sütésnél a használata hosszabban tartó frissességet és puhaságot, ezáltal (és gombaellenes hatása révén) hosszabb eltarthatóságot kölcsönöz a termékeknek. Vízmegkötő képessége miatt nedvesítőszerként, azaz stabilizátorként is használják. A kis páratartalom szárító hatását semlegesíti.
Összetevők:
– 100% eritritol
Számított tápanyagértékek – 100g:
Energia (kJ) : 0
Energia (kcal) : 0
Zsír (g) : 0
ebből telített zsírsavak (g) : 0
Szénhidrát (g) : 99.5
ebből cukor (g) : 0
ebből poliolok (g) : 99.5
ebből keményítő (g) : 0
Fehérje (g) : 0
Só (g) : 0
További információ
Tömeg | 0.315 kg |
---|