Leírás
A kékáfonya (Vaccinium myrtillus), népies neve: havasi meggy, afinya. Őrség és az erdélyi havasok jellegzetes gyümölcse. Legenda szerint a második világháborúban a brit pilóták az éjszakai bevetések előtt marokszám fogyasztották. Szedése időigényes, de kellemesen fanyar íze kárpótol bennünket, amely a vadas ételek híres kísérője is.
Összetevők:
– Cukor
– Kékáfonyalé (kékáfonyalé sűrítményből)*
– Méz*
– Étkezési sav: citromsav
– Természetes aroma
– *100 g szörp előállításához 51 g kékáfonyalének megfelelő kékáfonyalé sűrítményt és 2 g mézet használtunk fel
Számított tápanyagértékek – 100g:
Energia (kJ) : 1501
Energia (kcal) : 353
Zsír (g) : 0
ebből telített zsírsavak (g) : 0
Szénhidrát (g) : 86
ebből cukor (g) : 86
Fehérje (g) : 0
Só (g) : 0
További információ
Tömeg | 0.945 kg |
---|